El primer vídeo ens fan una aproximació al terme del llibre digital, fan una explicació de les seves característiques i utilitats acompanyada d'un vídeo representatiu.
Penso que els aspectes més rellevants sobre els llibres digitals que presenta aquest vídeo són els següents:
- Els llibres de text estan pensats per a aprofitar al màxim les possibilitats del format digital
- Ajuden a l'alumnat a comprendre millor els continguts que es treballen i recolzen al professorat en la seva tasca docent, ja que fomenten l'atenció, el diàleg, i la participació.
- Són llibres rics en animacions, recursos multimedia, exercicis autocorretgibles i activitats interactives.
Afegint a aquest punts que he destacat, altres detalls en relació a la pantalla, els capitols i apartats del llibre, la barra de navegació, i a les activitats i exercicis,
El segon vídeo ens mostra la part més pràctica d'aquest format de llibres, ja que en un sol ordinador pots tenir els continguts i realitzar les activitats de les diferents matèries acadèmiques sense necessitat de portar tots els llibres, llibretes, carpeta, etc.
També transmet el missatge de que aquests llibres es poden utiltizar de forma senzilla i intuitiva, faciliten la tasca del professorat, faciliten la motivació de l'alumnat, fomenten l'atenció a la diversitat amb continguts d'ampliació i consolidació, i per a treballar a l'aula i a casa, tant en grup com individualment.
Des del meu punt de vista, aquest tipus de llibres són molt útils, ja que permeten enriquir els continguts mitjançant vídeos i imatges dinàmiques, a més són molt pràctics per als estudiants. Jo he fet tasques escolars amb infants i joves amb aquest tipus de llibre, i el seu funcionament facilita molt aquests tipus de tasques. L'únic inconvenient que hi trobo és que no tots els alumnes poden accedir a un ordinador per a utilitzar-lo diariament, i per tant poden quedar exclosos. A més, penso que són uns instruments que poden facilitar la distracció de l'alumnat en algunes ocasions, per evitar-ho cal fomentar-ne el bon ús.
¿No crees que perpetúa una modalidad transmisiva y poco crítica de enseñanza? ¿Cómo podría paliarse?
ResponderEliminar